Похорон — одна з найважчих, але, на жаль, неминучих подій, яка хоча б раз, але зустрічається у житті кожної людини. При цьому далеко не кожен розуміє, як себе в цей момент правильно вести.

Додають невизначеності й місцеві традиції, які часом вганяють у ступор. Однією з них є звичай цілувати небіжчика перед похованням.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Що цікаво, православна церква не має відповіді на запитання, чи слід робити подібний вчинок. З одного боку, прямої заборони на такий контакт із покійним немає, а з іншого — у навчанні сказано, що прощання з померлим слід залишити для молитви та церковних обрядів.

У медиків із цього приводу відповідь однозначніша. Справа в тому, що людське тіло після смерті починає розкладатися і виділяти токсини, а це несе потенційну небезпеку при близькому контакті.