Картопля в сирно-часниковому соусі чудово поєднується з легкими овочевим салатами. З найпростіших продуктів можна приготувати картоплю під ароматною, хрусткою скоринкою із сиру, вершкового масла, зелені та часнику.
Інгредієнти:
- Картопля 9 шт.
- Сир твердий 100 г
- Вершкове масло 100 г
- Сметана 3 ст. л.
- Часник 4 зубчики
- Зелень кропу
- Куркума половина ч. л.
- Перець чорний мелений
- Сіль
- Олія
Спосіб приготування:
Миємо та чистимо картоплю. Нарізаємо кружальцями.
Сир та часник натираємо на дрібній терці. Подрібнюємо кріп.
У мисці поєднуємо сметану, сир, м’яке вершкове масло, часник, кріп, куркуму, перець та сіль для соусу. Все добре перемішуємо.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Викладаємо соус у нарізану картоплю та перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо олією та викладаємо картоплю в соусі. Накриваємо фольгою.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці за 180 градусів близько години. Потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин до рум’яної скоринки.