Картопля в сирно-часниковому соусі чудово поєднується з легкими овочевим салатами. З найпростіших продуктів можна приготувати картоплю під ароматною, хрусткою скоринкою із сиру, вершкового масла, зелені та часнику.

Інгредієнти:

  • Картопля 9 шт.
  • Сир твердий 100 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Сметана 3 ст. л.
  • Часник 4 зубчики
  • Зелень кропу
  • Куркума половина ч. л.
  • Перець чорний мелений
  • Сіль
  • Олія

Спосіб приготування:

Миємо та чистимо картоплю. Нарізаємо кружальцями.

Сир та часник натираємо на дрібній терці. Подрібнюємо кріп.

У мисці поєднуємо сметану, сир, м’яке вершкове масло, часник, кріп, куркуму, перець та сіль для соусу. Все добре перемішуємо.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Викладаємо соус у нарізану картоплю та перемішуємо.

Форму для запікання змащуємо олією та викладаємо картоплю в соусі. Накриваємо фольгою.

Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці за 180 градусів близько години. Потім знімаємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин до рум’яної скоринки.