У ніч на четвер, 6 липня, по всіх областях України була оголошена повітряна тривога. Внаслідок атаки російських ракет у Львові, які влучили у житловий будинок, загинуло п’ятеро людей. Також було пошкоджено значну кількість об’єктів цивільної інфраструктури.

Пресслужба сил оборони Півдня підтвердила, що Росія завдала масованих ракетних ударів 10 ракетами “Калібр”. Силам ППО вдалося збити сім ракет.

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повідомила, що у Львові загинуло п’ять осіб, а 36 отримали поранення. Десять людей було врятовано, а 64 евакуйовано.

Максим Козицький, голова Львівської обласної військово-цивільної адміністрації (ОВА), підтвердив зростання кількості загиблих до п’яти осіб. Він зазначив, що тіло однієї жінки було витягнуте з-під завалів. Рятувальники продовжують працювати на місці трагедії.

У Львівській ОВА уточнили вік загиблих – від 32 до 63 років. Серед них були мати та дочка з однієї родини.

Однією з будівель, які постраждали внаслідок ракетної атаки, стала популярна львівська кав’ярня “Kredens Cafe” на вулиці Стрийській. Заклад тимчасово припинив свою роботу через серйозні пошкодження. Власники кав’ярні опублікували фото та відео з пошкоджень, на яких видно вибиті вікна та пошкоджені меблі.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У зв’язку з цими подіями у Львові оголошено дводенну жалобу на пам’ять про загиблих. Максим Козицький, голова Львівської ОВА, назвав цю атаку найбільш руйнівною для Львова з початку конфлікту.

Наразі відомо, що пошкоджено понад 30 будинків та понад 250 квартир, а також 10 гуртожитків, будинок дитини, два виші та санаторна школа. Одна з електропідстанцій у Львові також зазнала значних пошкоджень.

Ситуація у Львові залишається напруженою, і влада продовжує оцінювати збитки та надавати допомогу постраждалим.