Понад сто картин із колекції, яка раніше належала екснардепу Медведчуку, були конфісковані і передані до Музейного фонду.

Ці картини, майже всі з яких мають історичну цінність, являють собою твори відомих українських митців XX століття, таких як Труш, Ерделі, Глущенко. Усі ці цінності тепер знаходяться під опікою Національного художнього музею України.

Всього правоохоронні органи Нацполу вилучили 264 твори мистецтва різних авторів у Медведчука у зв’язку з кримінальними провадженнями.

Міністерство культури та інформаційної політики раніше закликало передати арештовані картини Медведчука до художніх музеїв та здійснити експертизу цих творів.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У квітні Агентство з управління активами (АРМА) оголосило про намір реалізувати 264 картини, які були конфісковані. Відповідно до повідомлення, усі залучені кошти від продажу будуть передані до державного бюджету.

Важливо зазначити, що Медведчука затримано СБУ у квітні 2022 року, а вже у вересні Україна обміняла його на російських військовополонених.