Гриби вважаються чудовим замінником м’яса, а картопля завжди виступає гарним гарніром. А з’єднання картоплі та грибів — це універсальна страва, яку подають як основну.

Для приготування знадобляться картопля, гриби, цибуля та сметана. На столі у вас буде ароматна та рум’яна картопля у сметанному соусі.

Інгредієнти:

  • картопля – 600 г;
  • печериці – 400 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сметана – 150 г;
  • масло вершкове – 30 г;
  • перець чорний мелений;
  • сіль.

Спосіб приготування:

Картоплю миємо, чистимо. Нарізаємо тонкими кружальцями.

Цибулю нарізаємо півкільцями.

Гриби миємо і розрізаємо навпіл (не дуже дрібно).

Цибулю викладаємо на розігріту сковороду з олією і злегка обсмажуємо, потім додаємо печериці. Обсмажуємо 3-5 хвилин.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У миску викладаємо нарізану картоплю, обсмажені гриби, сметану. Всипаємо перець та сіль. Перемішуємо.

Дно та боки форми змащуємо вершковим маслом. Картоплю з грибами перекладаємо у форму та розрівнюємо.

Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин.