Гриби вважаються чудовим замінником м’яса, а картопля завжди виступає гарним гарніром. А з’єднання картоплі та грибів — це універсальна страва, яку подають як основну.
Для приготування знадобляться картопля, гриби, цибуля та сметана. На столі у вас буде ароматна та рум’яна картопля у сметанному соусі.
Інгредієнти:
- картопля – 600 г;
- печериці – 400 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- сметана – 150 г;
- масло вершкове – 30 г;
- перець чорний мелений;
- сіль.
Спосіб приготування:
Картоплю миємо, чистимо. Нарізаємо тонкими кружальцями.
Цибулю нарізаємо півкільцями.
Гриби миємо і розрізаємо навпіл (не дуже дрібно).
Цибулю викладаємо на розігріту сковороду з олією і злегка обсмажуємо, потім додаємо печериці. Обсмажуємо 3-5 хвилин.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
У миску викладаємо нарізану картоплю, обсмажені гриби, сметану. Всипаємо перець та сіль. Перемішуємо.
Дно та боки форми змащуємо вершковим маслом. Картоплю з грибами перекладаємо у форму та розрівнюємо.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин.