Соус із вишень підійде як до м’яса, так і до сирів. Незважаючи на незвичне поєднання, він вишуканий та ароматний.

Такий соус можна приготувати про запас на зиму.

Інгредієнти:

  • вишні свіжі – 1 кг;
  • цукор – 250 гр;
  • часник – 3 зубчики;
  • паприка мелена – 1,5 ч. л;
  • карі – 1,5 ч. л;
  • коріандр мелений – 1 ч. л;
  • перець червоний мелений – 1,5 ч. л;
  • перець чорний мелений – 1 ч. л;
  • бальзамічний оцет – 3 ст. л;
  • гвоздика – 0,5 ч. л;
  • сіль – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Вишню миємо, видаляємо кісточки та перебиваємо блендером.

Викладаємо її до сотейника. Доводимо до кипіння, безперервно знімаючи піну. Додаємо цукор, сіль і всі спеції. Перемішуємо. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи, 20 хвилин. Додаємо часник, вичавлений через прес. Проварюємо ще п’ять хвилин. Можна розливати по баночках.