Соус із вишень підійде як до м’яса, так і до сирів. Незважаючи на незвичне поєднання, він вишуканий та ароматний.
Такий соус можна приготувати про запас на зиму.
Інгредієнти:
- вишні свіжі – 1 кг;
- цукор – 250 гр;
- часник – 3 зубчики;
- паприка мелена – 1,5 ч. л;
- карі – 1,5 ч. л;
- коріандр мелений – 1 ч. л;
- перець червоний мелений – 1,5 ч. л;
- перець чорний мелений – 1 ч. л;
- бальзамічний оцет – 3 ст. л;
- гвоздика – 0,5 ч. л;
- сіль – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Вишню миємо, видаляємо кісточки та перебиваємо блендером.
Викладаємо її до сотейника. Доводимо до кипіння, безперервно знімаючи піну. Додаємо цукор, сіль і всі спеції. Перемішуємо. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи, 20 хвилин. Додаємо часник, вичавлений через прес. Проварюємо ще п’ять хвилин. Можна розливати по баночках.