Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович пояснив, що означає підрив росіянами Каховської гідроелектростанції вранці 6 червня.

На своїй Facebook-сторінці він зауважив, що росіяни не розглядаються варіант утримання тимчасово захопленої Лівобережної Херсонщини. Крім цього, вони можуть і не мати наміру утримувати Крим, відрізавши його від прісної води.

Востаннє підрив дамби на Дніпрі здійснювали гітлерівські війська в 1943 році. Радянська ж влада підірвала ДніпроГЕС та Істринське водосховище у Підмосков’ї 1941 року, коли було сотні тисяч загиблих.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Експерт переконаний, що такими діями ворог хотів перешкодити українським військовим форсувати Дніпро через острови у Херсоні. Проте росіяни помилилися, бо ЗСУ все одно не перекинули таким способом багато техніки чи військ.

Це означає, що путінські маріонетки бояться навіть малої кількості українських захисників, попри зведення оборонних споруджень на лівому березі Дніпра.