При відварюванні яєць для салатів, супів чи інших страв можна не турбуватися про зовнішній вигляд продукту. Але в випадку, якщо це декор до Великодня, шкаралупа має бути ціла, а середина – непошкоджена. Для того, щоб продукт мав ідеальну текстуру, – його потрібно підготувати. 

Як підготувати яйця до відварювання

Продукт потрібно вийняти з холодильника і залишити мінімум на дві години за кімнатної температури. Таким чином шкарлупа точно не трісне, коли ви будете варити яйця. Якщо ж у вас немає стільки часу – зробіть маленький отвір голкою з округлого боку, щоб виходило повітря. 

Є кілька способів відварювання яєць

1.Некруто. Для цього треба залити яйця холодною водою та поставити на середній вогонь. Після закипання відраховуємо 60 секунд та знімаємо з вогню, цього достатньо для рідкого жовтка.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

2.Яйця в мішечок. Вони готуються так само, як і некруті, але їм треба дати трішки більше часу. Після закипання води необхідно відрахувати 3-4 хвилини.

3.Круто зварені яйця. Технологія такого відварювання відрізняється лише тим, що після закипання потрібно відрахувати 6 хвилин.