Цього тижня ціни на тепличні томати в Україні відчули значне зниження. Аналітики проєкту EastFruit пов’язують цю тенденцію зі збільшенням пропозиції продукції з місцевих теплиць на тлі сезонного фактора.

Станом на 25 квітня ціни на томати на українському ринку варіювалися в межах 90-120 грн/кг ($2,28-3,04/кг), що на 20% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

За словами представників українських тепличних комбінатів, попит на їхню продукцію суттєво знизився, тоді як обсяги надходження томатів з вітчизняних господарств навпаки зросли.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Попри поточне зниження цін, аналітики EastFruit прогнозують, що й наступного тижня тенденція до здешевлення томатів збережеться. Наразі ціни на цю продукцію в Україні в середньому на 34% вищі, ніж наприкінці квітня 2023 року.

Очікується, що зростання обсягів вітчизняних томатів на ринку й надалі тиснутиме на ціни, роблячи їх більш доступними для українських споживачів.