У ЗМІ згадали про загадкову історію з літаком-примарою, який борознив повітряний простір країни протягом кількох годин без жодної живої людини в салоні.

Йдеться про історію з катастрофою Джета N47BA, на борту якого знаходилося шестеро пасажирів і два пілоти. Через кілька хвилин після зльоту літак перестав виходити на зв’язок, тому до нього було відправлено винищувач F-16 із завданням провести візуальний огляд.

Льотчик незабаром передав на землю, що приватний борт рухається курсом, але заглянути всередину йому не вдалося, оскільки вікна вкриті конденсатом або льодом.

Після безлічі марних спроб встановити зв’язок, у Пентагоні замислилися над тим, щоб збити джет над пустельною місцевістю, щоб убезпечити людей на землі.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У результаті від цієї ідеї було вирішено відмовитися, а літак, виробивши все паливо, впав у степах Південної Дакоти.

Як з’ясувалося пізніше, за хвилини після зльоту в салоні літака відбулася розгерметизація, тому всі присутні швидко втратили свідомість через нестачу кисню.