Легіон “Свобода Росії”, який взяв на себе відповідальність за звільнення Бєлгородської області, вони вже зайшли в село Гора-Подол та штурмують інші населені пункти.

Попри те, що російська влада заявляє про прорив “українських ДРГ”, в українській розвідці підтвердили спецоперацію. Проте її проводять “Легіон Свобода росії” та “Русский добровольческий корпус”. Такі дії потрібні для створення “смуги безпеки”, щоб захистити цивільних українців.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У Telegram-каналі Легіону відзначили, що Гора-Подол вже пройдена. Станом на 15:30 відбувається штурм Грайворон. Вони наголосили, що росія буде вільної. Російські партизани попередили, що місцевим жителям нічого не загрожує.

Перше село, яке було звільнено у Бєлгородській області 22 травня – Козинка. Це підтвердив Легіон “Свобода Росії”. Перед цим до жителів звернулися, щоб ті вставали проти кремлівської диктатури.