Від червня деякі пенсіонери почнуть отримувати підвищені виплати. Але це стосується осіб, які продовжують офіційно працювати навіть на пенсії.

Утім, таке підвищення торкнеться не всіх. Перша виплата з доплатами прийде у трикратному розмірі, оскільки індексація рахується заднім числом – від квітня 2023 року.

У Пенсійному фонді пояснили, що на підвищення пенсій можуть розраховувати тільки 401 тис. українських пенсіонерів, як працюють. Все тому, що їхній стаж зростає і кожні два роки у ПФУ зобов’язані їм перераховувати виплати, враховуючи новий зароблений стаж.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У середньому розмір пенсій для 327,2 тис. пенсіонерів зросте на 179,4 грн. Але в червні вони отримають виплати за три попередні місяці у сумі приблизно 538,2 грн. Далі вони будуть отримувати надбавку помісячно.

Ще 73,8 тис. пенсіонерів, що продовжують працювати, отримають надбавки не тільки завдяки тому, що їхній страховий стаж збільшується, але й тому, що вони отримали вищу заробітну плату, ніж коли виходили на пенсію. Тому їм був врахований коефіцієнт заробітку, тому у червні їм буде нараховано додаткових 1227,4 грн. Наступні місяці буде більше на 409,16 грн.