Від початку повномасштабного вторгнення російська армія під час війни в Україні втратила майже 197 тисяч своїх солдатів. І це лише тих, чия смерть підтверджена Генштабом України.

Що стосується ж втрат з боку ЗСУ, вони не розкриваються. Ще у квітні 2023 року міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що загальна кількість втрат України у війні менша, ніж кількість жертв землетрусів у Туреччині (44 218 померло у Туреччині).

В інтерв’ю виданню BBC президент України Володимир Зеленський пояснив, чому українська сторона не розкриває своїх втрат.

“Є інформація, якою ми не ділимось. Це наше спільне рішення всіх військових. У нас все фіксується, кожна людина важлива, і є всі цифри. Є, на жаль, смерті, є, на жаль, жертви, є на жаль, поранені”, – сказав він.

Зеленський наголосив, що Україні аж ніяк не все одно, скільки ми втратили наших захисників та скільки їх було поранено. Також він запевнив, що влада знає про всіх українських захисників, які потрапили у полон.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Ми розуміємо кількість полонених. Ми розуміємо, скільки тих людей, яких зараз з нами немає. Є відповідне рішення держави. Ми будемо слідувати цьому рішенню”, – додав він.

Що стосується термінів закінчення війни, Зеленський наголосив, що особисто він та військові керівники”будуть робити все”, щоб вона закінчилася цього року.