Володимир Зеленський вивів із себе генерального секретаря ООН під час його візиту до Києва влітку 2022 року. Про це стало відомо із секретних документів Пентагону, які були злиті у громадський доступ нещодавно.

Як з’ясували журналісти The Washington Post, розвідка США прослуховувала розмови Антоніу Гутерріша і дізналася, що він скаржився одному з підлеглих на дії української влади під час прийому.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Приводом для обурення генсека стало рішення Києва провести церемонію нагородження бійців ЗСУ за його участю, що не було погоджено наперед. У зв’язку з цим ситуація виглядала так, ніби чиновник ООН нагороджував військових однієї з сторін, що воювали.

Також він скаржився, що влада України надто активно критикує ООН. Гутерріш зазначив, що вирушив до Києва, щоб допомогти, але українці «роблять усе, щоби нас ліквідувати».