Кімнатні фіалки досить примхливі рослини, а щоб вона квітнула постійно, треба знати кілька ефективних секретів.

Три основні типи поливання сенполії. Існує три способи поливати кімнатну фіалку – зверху, з піддону або за допомогою гнотового поливання.

Досвідчені квітникарі не радять використовувати перший спосіб, оскільки розетка цієї рослини зазвичай займає весь горщик, а середину розетки не можна заливати водою. Через це рослина може почати гнити.

Найпростіший варіант поливання – з піддону. Проте спеціалісти переконані, що тільки за допомогою гноту можна зробити так, що фіалка квітнула без перерви.

Як догляди за фіалками в домашніх умовах? Використовуйте спосіб – гніт. Основу треба закласти ще під час висаджування фіалки. Проте поливання цим способом дозволено тільки тоді, коли вона добре вкоріниться та зможе “харчуватися” через гніт.

Гнітом може стати звичайний шнур середньої товщини чи шматок тканини. Найпростіше буде нарізати капронові колготи та тонкі смужки. Обирайте тільки штучну тканину, оскільки льон чи бавовна не будуть пропускати волого, а вбиратимуть її, та ще й почнуть гнити у ґрунті. Спеціальний гніт можна придбати в квітковому магазині.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Як правильно поливати фіалку?

  1. Візьміть шнур довжиною 20-30 см та припаліть вогнем з обох сторін, що в майбутньому не утворювалося розшарувань.
  2. Одним кінцем обмотайте коріння фіалки, а інший просуньте до отвору на дні горщика. Він має виступати хоча б на 10 см, що діставати до води.
  3. Перші кілька разів після висаджування горщик із квіткою потрібно потримати у воді — так фіалка навчиться “пити” через гніт.
  4. Для піддону підійдуть напівпрозорі чи прозорі ємкості, до яких із легкістю увійде горщик. Також можна брати піддони з кришкою і отвором, на які можна поставити горщик.
  5. Рідину для поливання (з добривом чи без) підливають до піддону за потреби.

Добриво у воду варто додавати в період вегетації або перед квітінням. Якщо всі дії виконаєте правильно, то фіалка буде квітнути цілий рік.