Збройні сили України отримали справді унікальні зразки західної бронетехніки. Йдеться про танки Challenger 2, постачання яких здійснила Велика Британія.

Як стало відомо напередодні, перші з них уже перебувають на території України та готуються до участі у контрнаступних операціях.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Як розповів військовий експерт Павло Нарожний, британські Challenger 2 на голову перевершують будь-який російський танк як у технологічному плані, так і у бойовій потужності. Головною ж фішкою даної техніки є нарізна гармата, що забезпечує високу швидкість стрільби.

«Тобто ця гармата має величезний шанс потрапити в бронетехніку або танк противника. Також снаряд, випущений з цієї гармати точніший», — пояснив Нарожний, додавши, що Challenger 2 є єдиним у світі танком, який має бортовий туалет.