Черешня є однією з найбільш улюблених літніх ягід. Вона не тільки відома своїми смаковими якостями, але й користю.

Не дарма черешню називають “вітамінною бомбою”, але треба знати різницю між різними сортами цих ягід.

Які бувають види черешень?

Червона черешня – найпоширеніша. Вона є більш солодкою за інші сорти.

Чорна черешня здебільшого має більший розмір за інші. Вона соковита, м’ясиста та солодка. У ній міститься багато антоціанів, які є корисними для серцево-судинної системи.

Біла та жовта черешня менш солодкі, але мають щільнішу м’якоть. У цих плодах міститься багато вітаміну С, вони є безпечнішими для людей, схильних до алергії.

У чому користь черешні? Черешня містить багато вітамінів. Якщо за день з’їсти 500 г черешні, то ви забезпечите добову норму вітаміну С. Також ви забезпечите організм вітамінами В, А, Е, РР та іншими поживними мікроелементами.

Також у черешні є багато натурального цукру, тому це джерело енергії. Споживання ягоди надасть бадьорості та покращить настрій.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім цього, важливим є мелатонін, який відповідає за сон. Аби не було безсоння, треба їсти по жмені черешень кожного дня. Також ягода завдяки бета-каротину підтримує зір, антиоксидантам – покращує стан шкіри, клітковина – зменшує рівень шкідливого холестерину, каротиноїди та флавоноїди – покращують згортання крові.

Кому шкідливо їсти черешню? Алергікам не рекомендується їсти кольорові ягоди. Крім цього, люди, які страждають на шлункові захворювання, зокрема гастрит, проблеми з кишківником та цукровий діабет краще не їсти цю ягоду.

Крім цього, якщо споживати занадто багато черешня, може утворитися газоутворення, здуття та навіть діарея.