На тлі загроз з боку Росії країни Євросоюзу масово збільшують свої військові бюджети, але більшість із них все ще мають великі проблеми з головним показником — чисельністю війська.

Так, навіть такі великі держави Старого Світу, як Франція, Німеччина, Великобританія та Італія зараз мають регулярні армії, чия чисельність не перевищує 200 000 солдатів. При цьому збільшити ці цифри європейські столиці не можуть уже два роки.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На папері, звичайно, загальна чисельність військ країн НАТО в Європі становить 1,9 мільйона осіб, але насправді важко залучити до ймовірного конфлікту понад 300 000 із цієї кількості військових.

Як пояснюють експерти, така ситуація спостерігається через те, що Північноатлантичний альянс роками заточувався на виконання точкових операцій у різних частинах світу, роблячи ставку на технологічну перевагу над противником.