Угорщина продовжує вставляти Україні ціпки в колеса на шляху її європейської інтеграції. Як відомо, публічно Будапешт мотивує це тим, що Київ нібито не хоче надавати угорській меншості належні їм права.

У січні поточного року українській стороні було передано список вимог щодо статусу етнічних угорців на Закарпатті, але уряд сусідньої країни відмовився розголошувати цей ультиматум. І напередодні з’ясувалося чому.

Виявилося, що список вимог із 11 пунктів, поряд із цілком адекватними, містить і абсурдні моменти.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Приміром, Будапешт вимагає, щоб Київ офіційно визнав усе Закарпаття «традиційно угорським», у тому числі навіть ті райони, де угорці ніколи не проживали.

Також влада Угорщини хоче, щоб у цьому регіоні України всі бажаючі могли навчатися угорською та складати на ній тести, також у Києва вимагають забезпечити обов’язкове представництво нацменшини у Верховній Раді без необхідності знання такими депутатами української мови.