Тема безпеки на дорогах є ключовою у більшості країн, адже загибель у ДТП досі становить значний відсоток від загальної кількості передчасних смертей навіть у високорозвинених країнах.

У Євросоюзі, наприклад, боротьбу з цим ведуть за допомогою програми Vision Zero, метою якої декларується зниження смертей на дорогах до нуля.

У рамках кампанії ЄС, зокрема, ухвалив рішення запровадити з 1 січня 2024 року додаткові вимоги до літніх водіїв, що вже викликало хвилю критики та звинувачень у дискримінації.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У зв’язку з природними процесами погіршення координації та концентрації, європейських водіїв із 65-річного віку хочуть зобов’язати проходити спеціальні тести, провал яких призведе до позбавлення можливості керувати транспортними засобами.

Слід зазначити, що ПДР в ЄС та Україні багато в чому уніфіковані, тому прийняття цієї норми в Європі з високою ймовірністю призведе до аналогічних змін і в нашій країні.