Український пілот Андрій, який має досвід роботи на літаку Су-27, поділився своїми думками щодо модернізації радянських винищувачів та їх порівняння з західними F-16.

Андрій зазначає, що Су-27 постійно модернізується, але питання про доцільність подальших вкладень у цю модель після війни залишається відкритим.

“Ресурс літака ще не вичерпаний, він може й далі виконувати завдання. Проте, зважаючи на його вік, виникає питання: чи вигідно вкладати кошти в модернізацію, щоб довести його до рівня F-16 чи Gripen?”, – міркує пілот.

Не маючи досвіду польотів на F-16, Андрій порівнює два літаки з опору своїх побратимів:

“F-16 і Су-27 – це дві кардинально різні машини. Для певних завдань Су-27 підходить ідеально. Він дарує незабутні відчуття під час польоту. F-16 ж вражає своїми бойовими можливостями, дозволяючи захоплювати цілі на неймовірних дистанціях.”

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Старший технік з експлуатації Дмитро додає, що для нього кожен виліт Су-27, який закінчується вдало виконаним бойовим завданням, — це емоційне піднесення:

“Ти розумієш, що десь там, на полі бою, завдяки цьому літаку врятовані життя людей. І це не даремно”.