Сполучені Штати Америки підтримують міжнародні розслідування злочинів РФ в Україні. Зокрема, про справу, в межах якої Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт російського ексміністра оборони Сергія Шойгу і керівника Генштабу Валерія Герасимова.

Про це заявив речник американського Держдепу Метью Міллера на брифінгу.

“Ми чітко дали зрозуміти, що російські війська вчинили звірства під час їхнього незаконного вторгнення до України, і за ці звірства має бути покладено відповідальність. Ми підтримуємо низку міжнародних розслідувань злочинів Росії в Україні, включно з тим, яке проводить МКС”, – заявив представник Державного департаменту.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Втім, Міллер не розкрив подробиць щодо допомоги міжнародним інституціям з боку Вашингтона у проведенні розслідування у цій справі. Разом з тим американський посадовець наголосив, що США підтримують це розслідування Міжнародного кримінального суду.

“Ми підтримуємо розслідування, яке проводить МКС, а також інші розслідування щодо притягнення до відповідальності. Але з точки зору приватних обмінів, я думаю, що я збережу їх приватними”, – наголосив Міллер.