У Повітряних силах показали фото штурмовика Су-25, до якого прикріплені американські ракети Zunі класу “повітря-земля”. Через це російські пропагандисти влаштували істерику.

Про це повідомляє військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“Звичайно, вони відразу ж спробували почати розповідати про те, що в українців закінчилися НАРи (некеровані авіаційні ракети – ред.), ось вони і використовують американські. Якщо грубо, хоча це і не коректно, то такий собі високоточний авіаційний БМ-21 “Град”. А тому російських окупантів і штормить, хоч свій мандраж вони намагаються приховати бравадою про “закінчилися НАРи!” Нари”, – написав він.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Як розповів Коваленко, ракета Zuni (122-мм) з недавніх пір вже не некерована. Від 2011 року вони виробляються з лазерним наведенням і є високоточною зброєю. Розробка ця велася від 2007 та аналогічна до оновленої системи Advanced Precision Kill Weapon System до Hydra 70.

Ракета Zuni з лазерним наведенням складається з нової секції управління та наведення WGU-58/B, яка прикріплена до передньої частини некерованої ракети Zuni та боєголовки. Ця ракета сумісна з будь-яким літаком, оснащеним ПУ LAU-10. Zuni з лазерним наведенням успішно вражають як стаціонарні, так і цілі, що рухаються.