Літня спека є справжнім випробуванням не тільки для людей, а й для рослин. Високі температури та палюче сонце можуть завдати значної шкоди вашому саду чи городу.

Якщо не вжити заходів, то можна зіткнутися з погіршенням стану рослин або навіть з їхньою загибеллю. Але не турбуйтеся, адже в Parker Pastures є кілька геніальних прийомів, які допоможуть врятувати культури від спеки.

Коли температура повітря підвищується, люди починають частіше поливати рослини, адже думають, що так допоможуть їм почуватися краще. Однак з цим потрібно бути обережними. Надмірна волога сприяє розвитку грибкових захворювань, вимиванню поживних речовин з ґрунту та може призвести до гниття коренів.

Щоб завжди знати, потрібно поливати город чи ні, можна використати вологомір. Вставивши цей простий пристрій у ґрунт, ви можете перевірити, потребують ваші культури води чи вони достатньо зволожені.

Мульчування

Мульчування – це метод, що покращує структуру ґрунту протягом всього року. В спекотну погоду воно зберігає помірну температуру коренів та дозволяє землі краще утримувати вологу. Це не лише допомагає зберігати рослини в більш прохолодному середовищі, а й зменшує потребу в частому поливі.

Для більшості культур буде достатньо 5-7 см мульчі.

Затінювальна тканина

Для захисту своїх культур від спеки ви також можете використати затінювальну тканину або сітку. Вона буде розсіювати світло та захищати ваш сад і город від шкідливого ультрафіолетового випромінювання.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Ви можете встановити кілки або стовпчики навколо грядок та прикріпити на них тканину, створюючи своєрідне укриття.