Російські хакери взяли на себе відповідальність на атаку на українського мобільного оператора зв’язку “Київстар”.

Технічний збій стався вранці 12 грудня та тривав кілька днів. Користувачі не мали змоги здійснювати дзвінки, надсилати повідомлення та виходити в інтернет. У “Київстарі” заявили про атаку на ІТ-інфраструктуру.

За словами президента компанії Олександра Комарова, російські хакери хотіли не тільки паралізувати на кілька годин оператора, але й отримати доступ до даних користувачів. Також ворог хотів знищити “Київстар”, щоб мережу не можна було б відновити. У РФ тривала роками розробка цього плану.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також у компанії заспокоїли українці, що їхні особисті дані під надійним захистом і не відбулося жодного витоку інформації.

Зауважимо, через атаку на мобільного оператора “лягли” найбільші українські банки. Ця атака спричинила незручності та проблеми бізнесу, які були не готові до таких подій.