23 червня у декількох районах Криму пролунали вибухи. Окупаційна “влада” заявляє про відбиття повітряної атаки, але Збройні сили України наразі це не коментують.

Близько 12:30 за Києвом, Михайло Развозжаєв, так званий “глава” Севастополя, повідомив про роботу ППО у місті. Він заявив, що окупантам вдалося збити п’ять “повітряних цілей” над Севастополем. У результаті атаки постраждали 14 осіб, зокрема двоє дітей, отримавши осколкові поранення.

Пізніше Развозжаєв уточнив, що загинуло двоє мирних мешканців, включаючи одну дитину, а кількість постраждалих зросла до 22 осіб. Партизанський рух “Кримський вітер” повідомив, що деякі снаряди російської ППО влучили по пляжу з людьми, інші впали в море.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У 2014 році Росія захопила Крим, провела там “референдум” і оголосила півострів своєю територією. Цього ж року на сході України проросійські бойовики захопили частину територій Донецької та Луганської областей, створивши самопроголошені “ДНР” та “ЛНР”.

За травень і червень 2023 року Росія втратила у Криму близько 15 систем ППО, включаючи модифікації С-300, С-350, С-400, десятки пускових установок, понад 15 радіолокаційних станцій та понад 10 пунктів керування. Це виснаження змушує РФ вилучати обладнання з інших регіонів, щоб зберегти щільність покриття протиповітряної оборони. Окупанти навіть перекинули в Крим С-500, які можуть працювати в парі з С-300 та С-400 на більших дистанціях.