За словами міністра закордонних справ Молдови Міхая Попшоя, жорстока війна, яку Росія розв’язала проти України, значно похитнула позиції “руского міра” в невизнаному Придністров’ї.

Виступаючи на Чорноморському безпековому форумі в Одесі, Попшой чітко окреслив цю зміну настроїв:

“Ідеї “руского міра” втратили свою привабливість для жителів Придністров’я після того, як вони стали свідками жахливих наслідків дій російських окупантів в українських містах”.

Міністр зазначив, що так звана Придністровська Молдавська республіка переживає серйозні зміни – навіть її мешканці все менше бажають асоціювати себе з “рускім міром” у тому вигляді, в якому він реалізується в Україні.

“Після того, як Кремль показав, що таке “рускій мір” у Харкові, Бучі, Маріуполі та Ірпені, у Молдові, включаючи Придністров’я, а також серед багатьох росіян у цих регіонах, стало очевидно, що ніхто не хоче мати справу з цією ідеєю”, – зазначив Попшой.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Він підкреслив, що дедалі більше людей розуміють, що майбутнє Молдови та Придністров’я – це Європейський Союз.

“Єдиний можливий шлях – це реінтеграція Придністровського регіону в незалежну та суверенну Молдову. Придністров’я є частиною Молдови і таким залишиться”, – підсумував Попшой.