Росія активно використовує добровольчий корпус у бойових діях на фронті, але його ефективність низька, а втрати перевищують показники регулярної армії.

За даними Міністерства оборони Британії, добровольчі угруповання не справляються з поставленими задачами і зазнають великих втрат. Російське командування намагається централізувати контроль над неформальними силами для спрощення їх використання у наступальних операціях.

Добровольчий корпус Росії був створений у лютому 2023 року і включає близько 20 тисяч резервістів, колишніх ув’язнених та найманців. Попри активне залучення до бойових дій, ці підрозділи виявилися менш ефективними через відсутність інтегрованої артилерійської та повітряної підтримки. Це робить їх більш вразливими на полі бою, і протягом останніх дев’яти місяців їхні втрати були пропорційно більшими, ніж у регулярних сил російської армії.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Російське командування перекидає максимальну кількість резервів на Харківський напрямок, намагаючись зупинити відступ власних військ. На цьому напрямку в травні 2024 року російські окупаційні війська втрачали до 1000 військовослужбовців щоденно, що є значним показником втрат.

На Півдні України російські сили продовжують спроби штурмувати українські позиції. Однак Збройні сили України успішно відбивають атаки, знищуючи човни та значну кількість живої сили противника. Попри численні зусилля, агресору не вдається досягти бажаних результатів на фронті.