Зайвий раз говорити про те, що харчування впливає на наше самопочуття немає сенсу, адже в наші дні про це знає кожен. При цьому вчені постійно роблять нові відкриття, які показують, наскільки шкідлива їжа впливає на наш організм.

Наприклад, нещодавно фахівці встановили, що продукти з високим ступенем переробки (чіпси, газовані напої, підсолоджені крупи) по-справжньому травмують мозок людини.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Так, шляхом спостереження вчені встановили, що збільшене споживання такої їжі підвищує ризик когнітивних порушень на 16% та ризик інсульту на 10%.

При цьому харчування, яке включає велику кількість необроблених продуктів, навпаки, знижує ризик даних захворювань на 12% і 8% відповідно.