Міністр енергетики Герман Галущенко попереджає про складну ситуацію в енергосистемі України цієї зими.

Внаслідок масштабних російських атак, серед яких найбільшу загрозу становить повний блекаут, українська енергетична інфраструктура зазнала серйозних пошкоджень.

Галущенко наголошує, що руйнування найбільше вплинули на об’єкти теплової та гідрогенерації, а також систему передавання енергії. В результаті загальні втрати системи становлять до 9 ГВт потужності, що є значно вище, ніж у минулі роки.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Уряд вже вживає заходів для обмеження споживання електроенергії, але Галущенко попереджає про можливість складної ситуації взимку. Він наголошує на тому, що атомна генерація залишається основною для країни, проте російські атаки становлять загрозу для ядерної та радіаційної безпеки.

Міністр висловлює переконання, що зараз атаки спрямовані на маневрові потужності, але головна мета ворога – це повний блекаут. Тому одним із важливих завдань є захист атомної енергетики для уникнення блекауту АЕС і забезпечення безперебійної роботи енергоблоків.