Україна звільнила з полону 75 осіб, серед яких військові та цивільні, зокрема оборонці Маріуполя. Це перший обмін полоненими з лютого цього року.

Координаційний штаб з питань, які стосуються військовополонених, повідомив, що звільнено 70 осіб чоловічої статі і п’ятеро – жіночої. Серед них – нацгвардійців, морпіхів, і цивільних. Щодо військових звань, то шість осіб – офіцери, а решта – рядовий та сержантський склад. Багато з визволених з полону мають поранення різного ступеня, інші захворювання або взагалі отримали інвалідність.

Серед звільнених 37 військових ЗСУ, серед яких 13 бійців ВМС та двоє представників Повітряних Сил. З полону нарешті повернулися 21 нацгвардієць, ще 7 осіб з ДПСУ, 6 тероборонців та четверо цивільних громадянок України.

Також 19 оборонців острова Зміїний повернулися в Україну, 14 військовослужбовців, які охороняли Чорнобильську АЕС, та 10 захисників Маріуполя. Звільнені українці також були захоплені в полон в різних регіонах України: на Харківщині та Київщині, на Херсонщині, Донеччині, Луганщині, Запоріжжі та Сумщині.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Цей обмін став 52-м від початку повномасштабного вторгнення Росії. Загалом вдалося визволити 3210 Захисників та Захисниць України. У реалізації обміну брали участь Арабські Емірати.

Обмін полоненими відбувся 31 травня. Попередній обмін відбувся 8 лютого 2024 року, тоді звільнили 84 воїнів, які захищали Маріуполь та виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках.