23 серпня стало відомо, що російський пілот з двома членами екіпажу приземлив гелікоптер Мі-8 АМТШ у Харківській області та здався спецпризначенцям ГУР.

Голова української розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю “Радіо Свобода” розповів подробиці цієї спецоперації. За його словами, пілот здався, а двох членів екіпажу Мі-8 довелося ліквідувати.

Він підтвердив, що коли пілот прилетів не гелікоптері в Україну, то тут вже перебувала його родина, якій пообіцяли захист та допомогу.

За словами Буданова, пілота не заарештовано, йому гарантували свободу. “Все в нього добре. Його ніхто не тримає за ґратами”, – сказав він.

Стосовно того, чи планує він і надалі бути в Україні, чи хоче перебратися за кордон, Буданов запевнив, що росіянин обрав перший варіант.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Він пообіцяв журналістам надати змогу поспілкуватися з пілотом особисто.

Керівник розвідки назвав цю подію однією з найкращих спецоперацій ГУР. Він пообіцяв, що про неї українці дізнаються детальніше на початку вересня, коли ГУР випустить стрічку про свою роботу. Її знято до річниці створення військової розвідки України – 7 вересня.