Відмовитися від морозива в літню спеку дуже складно, але зовсім не обов’язково купувати цей смаколик в магазині. Цілком реально холодний десерт зробити вдома — це буде не лише набагато дешевше, а й незрівнянно смачніше.

Для цього нам потрібні такі інгредієнти:

молоко – 1 л
цукор – 2 склянки
масло вершкове – 100 г
жовтки – 5 шт
крохмаль – 1 ст. л.
ванілін – за смаком

Спосіб приготування:

1) для початку змішуємо в глибокій ємності жовтки, крохмаль, цукор та ванілін до отримання однорідної маси

2) виливаємо в каструлю молоко, додаємо масло і розігріваємо, після чого 200 г суміші вливаємо в цукрово-яєчну суміш, розмішуючи до однорідного стану

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

3) молоко, що залишилося, доводимо до кипіння і поступово вливаємо в нього нашу суміш з цукром і яйцями.

4) даємо масі охолонути і паралельно помішуємо її, після чого розливаємо по посуду та залишаємо на 6 годин у холодильнику.