У Росії не залишили поза увагою ініціативу Заходу дозволити Україні бити іноземною зброєю по території країни-агресора. З реакцією на це вже виступив Путін.

Як повідомило агентство Reuters, під час візиту до Узбекистану кремлівський диктатор знову почав лякати світову громадськість масштабуванням поточної війни.

Також він виступив із загрозою на адресу «малих країн» Європи, які виступають на підтримку ударів по РФ та готові відправити в Україну свої військові контингенти.

За словами Путіна, такі держави «мають усвідомлювати, з чим вони грають» через свої невеликі розміри та високу щільність населення.

Попри загрози з боку РФ, дедалі більше країн визнають право України захищати цілісність своєї території всіма способами.

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Камерон 2 травня відвідав Київ – тоді він зазначив, що Україна має право завдавати ударів по території РФ тією зброєю, яку надала Великобританія.

28 травня президент Франції Емманюель Макрон на прес-конференції з німецьким канцлером Олафом Шольцом зазначив, що підтримує право України бити військовими об’єктами Росії безпосередньо на території РФ.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

iDNES.cz повідомляє, що прем’єр-міністр Чехії Петро Фіала підтримав право України бити мо Росії західним озброєнням.

Заступник міністра оборони Польщі Цезарі Томчик заявив, що Україна повинна мати право використати західну зброю для ураження цілей на території РФ – Польща не має жодних заперечень у цьому питанні.

Міністр закордонних справ Латвії Байба Браже повідомляла, що якщо є об’єкти, з яких Росія атакує Україну, то Україна відповідно має право завдавати ударів у відповідь, якщо ці об’єкти розташовані на території РФ.