Міжнародні економічні експерти заявляють, що західні санкції не змогли і не зможуть фатально послабити Росію та підштовхнути її до переговорів. Голова Торгово-промислової палати Дубая Хамад Буамім пояснив, чому так відбувається.

Про це повідомляє Financial Times.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Буамім розповів, що санкції призводять не до закриття бізнесу, а його перенаправлення. Таким чином, противники Заходу та нейтральні країни стають згуртованішими, а прибуток РФ зменшується лише частково. Експерт зазначив, що Захід часто чинить тиск на нейтральні країни, зокрема на ОАЕ. Це, у свою чергу, грає на руку РФ.

Разом з тим, влада Фінляндії підрахувала, що санкції щодо енергетичного сектора РФ стояли Кремлю майже 34 млрд євро минулого року. Це суттєве ослаблення економіки РФ, яка стала на військові рейки, але цього не буде достатньо для відмінювання Москви до ухвалення української формули світу. Заходу належить знаходити нові методи радикального посилення тиску РФ.