Українські захисники готові знищити установки, якими російські окупанти б’ють по Харкову. Проте дещо стоїть на заваді.

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів “Ахіллес” 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко заявив, що існує суттєва проблема: міжнародні партнери, зокрема США, забороняють Україні використовувати певні вогневі засоби на території Росії.

В інтерв’ю ТСН Федоренко пояснив, що через цю заборону ЗСУ не можуть атакувати противника в місцях концентрації його техніки та артилерії, включаючи системи протиповітряної оборони С-300 і С-400, які використовуються для обстрілів Харкова.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За його словами, українські війська знають, де розташовано ці установки, і мають засоби для їх знищення, але через заборону партнерів не можуть використовувати їх.

Федоренко також зазначив, що українські дипломати активно працюють над вирішенням цього питання. Він висловив сподівання, що через 3-4 тижні Україна зможе застосовувати ці вогневі засоби проти території Росії.