У Міністерстві оборони України пояснили, чи обов’язково реєструватися у мобільному застосунку “Резерв+”.

За інформацією відомства, е-кабінет військовозобов’язаного та додаток “Резерв+” – точка доступу користувача до Єдиного електронного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів “Оберіг”. Цей застосунок спрощує оновлення даних або подання даних щодо статусу військовозобов’язаного.

Нині у “Резерв+” уже є доступ до ПІБ, дати народження, виду обліку або дати зняття з обліку, категорії обліку. Також там наявна інформація про бронювання, відстрочку і дату закінчення цих дій.

Користувачі додатку отримають можливість ознайомитися з постановою військово-лікарської комісії, побачити своє звання, код та найменування військово-облікової спеціальності, податковий номер.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Кожному військовозобов’язаному, резервісу або призовнику буде надано унікальний номер в реєстрі “Оберіг”.

При цьому у Міноборони наголосили, що необов’язково реєструватися в електронному кабінеті. Це просто додаткова зручність від держави. Також “Резерв+” дозволяє сформувати військово-обліковий документ в електронній формі”.