Володимир Зеленський заявив, що наступними об’єктами російської агресії можуть стати країни Балтії – Естонія, Литва, Латвія, а також Молдова та Казахстан.

В інтерв’ю виданню “Власть” Зеленський зазначив, що Росія може використати будь-який привід для вторгнення або незаконного перетину кордонів цих країн, аби перевірити реакцію НАТО.

“Недавні події, як-от перенесення буйків і порушення морських кордонів, показують, що Росія готова демонструвати силу. НАТО дуже обережно реагує на такі провокації, а Росія тим часом визначає свої пріоритети: країни Балтії, Молдова та Казахстан”, – підкреслив глава держави.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Москві, на його думку, достатньо знайти привід, щоб вдертися під виглядом “допомоги”. Зеленський наголосив, що така “допомога” призводить до трагічних наслідків.

“Обізнаність робить нас сильнішими. Російські заяви про “дружбу” з Казахстаном чи Узбекистаном – це брехня. Окупація може статися миттєво, особливо там, де є російські громади. Якщо народ буде проти приєднання до Росії, це неминуче призведе до війни”,  – додав він.