Справжня мета “мирної ініціативи” Володимира Путіна полягає у зриві мирних переговорів у Швейцарії на Саміті миру.

Про це повідомляє російська служба німецького видання BILD.

“Це виглядає як навмисна інформаційна кампанія. Володимир Путін хоче зірвати мирні переговори у Швейцарії та надати тези для своїх прихильників у Європі напередодні виборів до Європарламенту. Можливо, Путін зараз перебуває на межі своїх військових можливостей і шукає спосіб перепочити, щоб потім атакувати з новою силою”, – зазначив для BILD військовий експерт Ніко Ланге.

Політолог Томас Йегер із Кельнського університету вважає, що таким чином Путін намагається вплинути на настрої американських політиків, які обговорюють можливість використання Україною західної зброї для ударів по території РФ.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Водночас військовий експерт Роберт Лі з Дослідницького інституту зовнішньої політики у Філадельфії не вірить, що РФ дійсно хоче заморозити конфлікт. Він вважає, що зараз РФ має ініціативу та ряд переваг на полі бою.

“Я скептично ставлюся до того, що Росія домагатиметься припинення вогню цього року, поки вона вірить, що зможе домогтися подальших успіхів на полі бою”, – додав Лі.