В Україні завершилися успішні випробування вітчизняної роботизованої наземної платформи “Соломандра”, створеної для виявлення та знешкодження протипіхотних мін. Керована роботизована платформа “Соломандра” є доступним безпілотником, призначеним для розмінування територій.

Відеозапис випробувань опубліковано на YouTube-каналі виробника безпілотних роботизованих систем Temerland.

Наземний дрон управляється оператором на безпечній відстані, має чотири колісні вали та гнучку протимінну систему, яка адаптується до рельєфу поверхні. Ця система активує протипіхотні міни, а захисний екран зберігає апарат для подальшого використання.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Видання Militarnyi зазначає, що “Соломандра” є бюджетною розробкою, тому її можна використовувати як витратний матеріал.

“Концепція “Соломандри” передбачає бюджетну роботизовану платформу, яку не шкода втратити. Невелику платформу використовують як витратний матеріал для розмінування територій від протипіхотних мін”, – зазначають експерти.