Дачі сьогодні мають багато сімей, і не в останню чергу це пов’язано з тим, що землю під будівництво заміського будинку громадянам активно видавали за часів СРСР. Для цього покладалася ділянка у вигляді шести соток і невдовзі навіть це словосполучення стало загальновживаним.

Але чому радянським людям виділяли у користування саме 600 квадратних метрів території? Виявляється, це було вирішено не просто так.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Річ у тім, що відомий вчений-овочевод Віталій Едельштейн ще у двадцятих роках підрахував, що людині на рік потрібно близько пів тонни овочів. Щоб виростити їх, потрібно приблизно 125 квадратних метрів землі. Оскільки середньостатистична радянська сім’я складалася з 4 осіб, було прийнято рішення виділяти на кожен «осередок суспільства» для самозабезпечення по 6 соток.

Більше землі, своєю чергою, громадянам не видавали, бо побоювалися, що надлишки, які вирощуватимуться понад потреби сім’ї, почнуть збувати в приватному порядку.