У Європі на сьогодні продовжують перебувати мільйони українських біженців і чимала частина з них, повністю або частково, покладається на фінансову підтримку місцевої влади.

Проте уряди багатьох країн планомірно скорочують виплати нашим співвітчизникам у рамках оптимізації своїх бюджетів. Найближчим часом це збираються зробити як мінімум дві популярні у наших громадян країни.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Так, з 1 липня 2024 року нові правила соціальної підтримки біженців набувають чинності у Польщі. За ними новоприбулі українці не отримуватимуть одноразову допомогу в країні, а також не зможуть скористатися безкоштовним проживанням у будинках у місцевих жителів. Крім того, щомісячні виплати “800+” для сімей з дітьми прив’яжуть до обов’язку відвідувати школу чи садок.

Із серпня, своєю чергою, скоротить «соціалку» для біженців й Ірландія. Рішенням місцевої влади близько 27 тисяч українців, які мешкають у готелях чи пансіонатах, фінансованих державою, тепер отримуватимуть лише 38,80 євро на тиждень.