Приготуйте ніжний, малокалорійний, у міру гострий соус. Цей смачний грецький соус – закуска, до складу якої входять грецький йогурт, свіжі огірки, часник і зелень. Подавайте до м’яса, риби або просто до відвареної картоплі.
Інгредієнти:
- огірок свіжий – 1 шт.
- йогурт грецький (несолодкий) – 250 г
- олія оливкова – 1 ч. л.
- часник – 2 зубки
- оцет яблучний – 1 ч. л.
- перець чорний мелений
- сіль
- кріп свіжий
Спосіб приготування:
Огірок миємо та очищуємо від шкірки. Натираємо його на дрібній тертці, злегка солимо і залишаємо на п’ять хвилин, потім витискаємо сік, що виділився.
Часник чистимо та вичавлюємо через прес.
ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Кріп миємо під проточною водою, обсушуємо і дрібно нарізаємо.
Грецький соус наливаємо до миски, додаємо тертий огірок, часник, кріп, оливкову олію, перець, сіль і яблучний оцет, перемішуємо. Зберігаємо у скляному посуді в холодильнику.