Українці, які виїхали за кордон, можуть залишитися без державних виплат. Міністерство соціальної політики України повідомило, що громадяни, які перебувають за кордоном понад 45 днів без належних обґрунтованих причин, втратять право на грошову допомогу, призначену для внутрішньо переміщених осіб.

Інформація про це була заявлена першою заступницею міністра соціальної політики, Дарією Марчак, під час телемарафону.

Вона підкреслила, що якщо до 1 серпня даного року громадяни не повернуться на територію України, то розглядатимуть їх як осіб, що здійснили зовнішнє переміщення. Грошова допомога призначена виключно для внутрішньо переміщених осіб, що перебувають на території країни.

Окрім того, Ірина Верещук, віцепрем’єр-міністерка України, зазначила, що Україна вже має дані стосовно українців, які проживають в Європейському Союзі, але отримують виплати як внутрішньо переміщені особи.

Здійснюється обмін інформацією між Україною та ЄС, а також співпраця з прикордонними службами для контролю за використанням цих допомог.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Важливо зазначити, що особи, які виїхали за кордон на лікування, не будуть втрачати право на гроші. Однак, ті українці, які без обґрунтованих причин тривалий час перебувають за кордоном та не повернуться до 1 серпня 2023 року, втратять право на державні виплати для ВПО.

Зараз влада покладається на доброчесність громадян, але виплати можуть бути зупинені для тих, хто не відповідає встановленим критеріям та порушує умови призначення допомоги.