Автоматичного переведення до категорії придатних або непридатних немає. Усі військовозобов’язані, які були визнані обмежено придатними, мають протягом 9 місяців повторно пройти ВЛК.

Про це заявив речник Міністерства оборони старший лейтенант Дмитро Лазуткін на Youtube-каналі відомства. Так він прокоментував нову редакцію закону про мобілізацію щодо цього пункту.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Протягом 9 місяців громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби до 4 травня 2024 року, підлягають повторному медичному огляду з метою визначення придатності до військової служби. Питання про придатність чи непридатність до військової служби вирішує лише ВЛК”, – пояснив Лазуткін.

За його словами, направлення військовозобов’язаних громадян на ВЛК можуть видати тільки після оновлення персональних даних. Тоді військово-лікарська комісія вже вирішить придатність/непридатність до військової служби.