Під час спроби незаконно перетнути кордон України був затриманий один із найвідоміших гравців вітчизняної Суперліги. Як повідомляють джерела, мова йде про 26-річного захисника київського “Будівельника” Вадима Заплотинського.

Інцидент стався 12 травня на Буковині. За даними ЗМІ, Заплотинський намагався виїхати з країни не в законний спосіб разом із групою інших осіб. Разом з ним був ще один гравець “Будівельника”, чиє ім’я наразі не розголошується.

Варто зазначити, що саме Заплотинський був визнаний найкращим захисником Суперліги сезону 2023/24. Цю індивідуальну нагороду він отримав після того, як “Будівельник” здобув бронзові медалі чемпіонату, перемігши “Черкаські Мавпи” у двох матчах серії.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Протягом сезону Заплотинський продемонстрував феноменальну гру, ставши лідером Суперліги за кількістю підбирань (10,5 в середньому за матч). Також на його рахунку 1,0 перехоплення та 1,6 блок-шота за гру (кращий показник у чемпіонаті).

Слід зазначити, що Заплотинський вже двічі цього сезону встановлював рекорди: 21 підбирання у першому матчі проти “Черкаських Мавп” та 8 блок-шотів у зустрічі з “Запоріжжям” у березні.