Словацький депутат від правлячої партії “Smer” Тібор Гашпар таємно зустрівся з російським послом Ігорем Братчиковим у день замаху на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Ця зустріч викликала обурення та виклики з боку політичних опонентів.

Згідно з інформацією видання Euractiv, Тібор Гашпар зустрівся з російським послом в словацькому парламенті, а саме 15 травня. Це стало відомим лише наступного дня після нападу на Фіцо завдяки депутату опозиційної партії SaS Томашу Салай, який побачив Братчикова у парламенті. Сам Гашпар підтвердив зустріч, але запевнив, що не закликав росію залишити територію України.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зустріч також стала приводом для обговорення між Гашпаром і Братчиковим на тему конфлікту на сході України. Гашпар відзначив причини конфлікту, але повторив наратив російських пропагандистів щодо геноциду російськомовного населення та обмежень використання російської мови.

Опозиційні партії, такі як “Прогресивна Словаччина” і SaS, висловили обурення через такі зустрічі, стверджуючи, що вони виставляють країну на міжнародну небезпеку та підірвали довіру до словацьких політичних структур.