Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у статті для CNN окреслив нову стратегію, яка, на його думку, приведе Україну до перемоги над Росією.

Залужний зазначає, що війна в Україні унікальна і потребує нового технологічного рівня. 

Він ставить перед ЗСУ три завдання на 2024 рік:

  • Створення системи забезпечення ЗСУ високотехнологічними засобами.
  • Впровадження нової філософії підготовки та ведення бойових дій.
  • Опанування нових бойових можливостей.

Генерал підкреслює, що Україні не вдасться здолати Росію звичайними засобами. Путін втягує Україну в позиційну війну, де вирішальними стають ресурси, а також намагається відвернути увагу світу від України, розпалюючи інші війни.

Залужний пропонує зосередитися на розвитку власних технологій, зокрема сучасних і дешевих безпілотників. Це дозволить зекономити техніку та життя людей.

Реакція на статтю Залужного не змусила чекати на себе. 

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Американські аналітики з Інституту вивчення війни вважають, що стратегія Залужного дасть ЗСУ ініціативу на фронті і створить умови для наступу.

Українські експерти також позитивно оцінюють статтю Залужного, вважаючи її своєчасною і чіткою.

Водночас деякі ЗМІ стверджують, що між Залужним і Зеленським виникли розбіжності щодо мобілізації. Залужний нібито вимагає мобілізувати 500 тисяч людей, але Зеленський відмовляється через брак коштів.