Президент Польщі Анджей Дуда пояснив, що наразі його країна не має можливості передати Україні зенітно-ракетні комплекси Patriot, адже Польща сама лише починає отримувати ці ЗРК, замовлені кілька років тому.

Дуда підкреслив, що Польща ще не має на озброєнні цієї системи ППО в достатній кількості, адже перші елементи ЗРК Patriot лише надходять до країни. Їх використання для захисту власної території має пріоритетне значення.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Попри цю ситуацію, Польща залишається одним із ключових союзників України у війні проти Росії. Дуда нагадав, що саме Польща була першою країною, яка надала Україні озброєння, і продовжує активно підтримувати Київ у військовій сфері.

Дуда також прокоментував ситуацію на фронті, заявивши, що новий наступ російської армії на Україну є неминучим і може відбутися найближчими тижнями. Він наголосив, що світова спільнота не може допустити перемоги Росії в цій війні.