Воїни Сил оборони вибивають російських військових з “сірої зони” на півночі Харківщини, яка утворилася після відступу противника восени 2022 року.

За словами голови Ради резервістів Сухопутних військ Івана Тимочка, ситуація стабілізувалась, і сили оборони України активно працюють над вибиванням окупантів з цієї території.

Ці населені пункти, які знаходяться поруч з лінією кордону, перебувають у сфері уваги українських військових. Вони продовжують контролювати ситуацію і активно діють, щоб забезпечити безпеку на цих територіях.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За даними аналітиків, наступ російських військ на Харківщині має стратегічну мету — залучення українських ресурсів і резервів на цій ділянці. Проте, опір українських військ ускладнює будь-які спроби просування противника.

Партизанський рух “Атеш” повідомив, що російські війська відмовляються від наступу в Харківській області через наявність якісних укріплень на кордоні та активну роботу українських військових.